Parkinson Qigong: mindfulness in beweging ~ fitness, energie en aandachtstraining voor mensen met parkinson


MENU


Bianca Molle: ziekte van Parkinson genezen met Qigong?

Door Robberto Bos Genas Bianca Mollé via Qigong van de ziekte van Parkinson? Ze komt erover vertellen op zondag 19 juni 2016 in Amsterdam. Beluister via de onderstaande video alvast haar verhaal, en bepaal zelf of je er wat aan hebt en mee kunt. De Nederlandse vertaling staat onder de video.

Vertaling: Wat was je situatie?

“De toestand was: de ziekte van Parkinson. Ik hield van mijn baan, had een geliefde loopbaan als lerares op een middelbare school. Dat werd steeds moeilijker. Alhoewel ik een ervaren lerares was, hield van wat ik deed, en uitblonk in een heleboel aspecten, werden sommige dingen moeilijker in plaats van makkelijker. Ik had er op dat moment veel moeite mee om dit zelfs aan mezelf toe te geven.

Maar ik had moeite met focussen, zodat – voor mijn diagnose van parkinson – men mij zelfs Ritalin had gegeven om te zien of ik ADD (Attention Deficit Disorder) had.”

Wat voor medicijnen gebruikte je?

“Ik nam het dopamine. Sinemet 25/100 drie maal per dag, en Requip XL één maal daags. Ze werkten niet meer zo goed als een paar maanden eerder.”

Wat waren je symptomen?

“Ik had tremor.

Ik had een beetje moeite af en toe met mijn rechter been. Als ik dacht dat ik mijn voet had opgetild, had ik dat in werkelijkheid niet gedaan. Hij schraapte dan over de vloer en maakte het lopen moeilijk.

Had wat evenwichtsproblemen. Ik had ook een heleboel vermoeidheid, en een heleboel pijn. En vreselijke, al jaren voor mijn diagnose, vreselijke constipatie – dagelijks.

En ik had ook moeite ’s avonds met slikken. Ik had allergieën en postnasale drip (slijmen van neus naar keel): ontwaken in het midden van de nacht terwijl ik niet kon slikken – dat was uiterst beangstigend.

Ook was mijn handschrift kleiner en verkrampt geworden, zodat mijn leerlingen mijn redactionele commentaren op hun scripties niet meer konden lezen.”

Waarom ging je Qigong proberen?

“Ik probeerde Qigong omdat ik parkinson had, en onderzocht wat ik kon doen om mezelf te helpen.

Ik ontdekte dat allerlei soorten beweging goed zijn voor parkinson, maar dat Qigong inderdaad het beste was.

Dus toen moest ik uitzoeken wat het was, en het vinden.”

Waaruit bestaat je dagelijkse Qigong beoefening?

“Mijn beoefening van Qigong is nu anders dan iets meer dan 3 jaar geleden toen ik ermee begon, en Parkinson had, en medicijnen gebruikte. Toen oefende ik 3 uur per dag, niet per sé allemaal aaneengesloten. Het was een combinatie van de lichamelijke en klankheling oefeningen.

Nu beoefen ik het nog steeds, en ik probeer om dat tenminste 2 uur per dag te doen. Maar nu heeft mijn lichaam ook de conditie om taai genoeg te zijn voor echt “grote meiden fitness”. Dus ik doe dat.

En ik doe veel informele beoefening, omdat ik cliënten heb met wie ik skype. Die laat ik het zien, hen demonstreer ik het. Ik doe gewoon de hele tijd veel Qigong in mijn leven.”

Hoe ben je weer begonnen met werken?

“Vier jaar geleden dacht ik dat mijn leven aan het krimpen was en ik verschrompelde in een hoekje.

Sinds mijn genezing raakten mensen die erover hoorden, geïnteresseerd. Gewoon organisch groeide er een onderneming uit. Ik heb een website, ik heb cliënten met wie ik skype, ik schrijf een blog. Allemaal over het genezen van de ziekte van Parkinson door Qigong.”

Hoe voel je je nu?

“Ik voel me élke dag beter. Lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel. Sterker. Alsof ik in mijn leven stap – en ik ben er geen slachtoffer van.”

En hoe zit het met je parkinson?

“De ziekte van Parkinson is niet langer detecteerbaar (waarneembaar). De afdeling Neurologie stuurde me 2 maanden geleden weg. 2 Jaar geleden verklaarden ze me symptoom-vrij. Ik ben meer dan 3 jaar medicijn-vrij. En de hele tijd lichamelijk verbeterend. Nog steeds sterker wordend.”

Meer over Bianca Mollé:

Bianca Mollé’s seminar over haar genezing van parkinson via Qigong: zondag 19 juni 2016 Amsterdam

Bianca Mollé: video interview “Vrij van parkinson”

Wekelijkse Parkinson Qigong lessen waarin we Bianca’s methoden integreren

Bianca Mollé over perfectie en zoeken naar de volmaakte methode

Boekbespreking van Bianca Mollé’s boek

 ]]>Vraag meer informatie, of geef je op:

nieuwsbrief  ~  mob: 06-40901590  ~  e-mail


Disclaimer

© Copyright 2014-2019 Robberto Bos Chi Kung, Doorwerth

MENU