Parkinson Qigong: mindfulness in beweging ~ fitness, energie en aandachtstraining voor mensen met parkinson


MENU


Energiek en krachtig

Door Martin van Poppel

Soms kom je iemand tegen in je leven bij wie je vanaf het eerste moment denkt, die deugt. Die kan ik vertrouwen, daar ik hoef ik mij niet anders voor te doen dan ik ben.

Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst bij de les van Robberto binnenstapte was ik sceptisch en op mijn hoede. Anderhalf uur later stond ik vele vooroordelen lichter weer buiten.

Dit voelde echt goed, geen dwang , geen competitie, geen frustraties over belemmeringen en bovendien, ik voelde mij energiek en krachtig.

Qi Gong is een bewegingsleer met evenveel interpretaties als dat er leraren zijn. Maar rekening houdend met de bewegingsbeperkingen die de ziekte van Parkinson met zich meebrengt, heeft Robberto een methode ontwikkeld die eerder bevrijdend en verlichtend werkt dan belemmerend en frustrerend.

Natuurlijk, je moet je eraan overgeven, je hart openen en dat lukt een stuk beter bij iemand waar je je veilig en vertrouwd bij voelt.

Robberto is bepaald niet de negen tot vijf goeroe die je vaak  in het woud van Parkinson behandelaars tegenkomt. Hij is oprecht geïnteresseerd, uitermate inspirerend en vooral, hij heeft humor. Niet onbelangrijk na weer een dag knokken met onze vriend Parkinson.

In de vier jaar dat ik nu de lessen volg pas ik een hoop van de opgedane technieken op gebied van beweging, meditatie en visualisatie toe in mijn dagelijks leven. Ook begin ik de dag met een uur Qi Gong en meditatie.

Natuurlijk is ieder persoon die Parkinson heeft behept met een heel eigen scala aan klachten en wensen en wat voor de een werkt hoeft niet voor de ander te werken.

Maar ik heb persoonlijk heel veel baat bij het wekelijks bezoekje aan de lessen van Robberto en de ontmoetingen met andere Parkinson helden en heldinnen. Dank Robberto! Trillingsvrije groet.

Meer ervaringenVraag meer informatie, of geef je op:

nieuwsbrief  ~  mob: 06-40901590  ~  e-mail


Disclaimer

© Copyright 2014-2019 Robberto Bos Chi Kung, Doorwerth

MENU