Parkinson Qigong: mindfulness in beweging ~ fitness, energie en aandachtstraining voor mensen met parkinson


MENU


Deelnemerservaringen ParQinson-zondag 13 december

“Ik vond de oefeningen heel goed. De vrije inbreng vond ik erg aardig. Dat je zelf kon zeggen waar je mee zit en waar je dan mee geholpen wilt worden. Ik vind het ook erg inspirerend om met mensen kennis te maken die hetzelfde hebben als ik, ongeveer dezelfde leeftijd, en die dezelfde dingen tegenkomen als ik. Dus ik vond de kennismaking met de groep en de kennismaking met de leraar heel erg goed.” – A.P.

“Grotendeels hetzelfde punt. Fijn om jullie allemaal weer te zien. Ik heb eigenlijk niets gemist. De ene keer ligt het zwaartepunt hierbij, en de andere keer weer bij wat anders. Wel een idee: de volgende keer misschien appelgebak met slagroom :-)” – H.G.

“Wat ik de vorige keer ook al aangaf: het is een hele reis om hier te komen (uit Groningen). Maar wat het brengt (ik ben hier voor mijn partner): vertrouwen met positiviteit. En ook wel iets van verbondenheid. Een fijne dag!” – J.B.

“Het is voor ons de tweede zondag. De groep is weer een beetje anders samengesteld. Die verbondenheid, dat ervaar ik weer als heel inspirerend. Ik maak met alle plezier weer die verre reis naar hier (vanuit Limburg) om mijn man te ondersteunen. Zonder meer.” – C.D.

“Ik blijf mij verbazen over het authentieke van jou, hoe jij ons probeert er doorheen te slepen. Ik vind het heel leerzaam en dank je ervoor.” – E.D.

“Ik vind het leuk om de mensen weer tegen te komen. Ook nieuwe mensen. Nergens anders vind ik zoveel gelijkgestemden tegen als hier. Wat ik vandaag heel erg leuk vond, was de gaapoefening. Dat wist ik helemaal niet. Heel erg ontspannend. En ik vond het ook wel leuk wat je deed met dat schrijven. Eigenlijk heel logisch achteraf, dat ik denk, dat ik dat zelf niet kon bedenken… Heerlijk. Dank je.” – C.B.

“Het is al heel vaak gezegd, maar ik vond het ook heel prettig om lotgenoten te ontmoeten. Ik vond jou heel inspirerend, heel vrolijk en heel open. En de oefeningen ook heel inspirerend, daar kan ik wel wat mee. Het is allemaal tastbaarder geworden. Net als dat relaas van John Pepper. Veel dank.” – IvD

“Net als de vorige keer… een oefening waarbij je opeens voelt dat het werkt in je lijf. De stukjes van de puzzel die dan in elkaar passen. Dank je wel.” – H.S.

“Ik was blij toen ik kwam, en ga nog blijer weg. Ik wil jou bedanken, en iedereen bedanken dat jullie er zijn. Ik vond het heel fijn.” – K

“Nieuwe verhalen. Nieuwe tips en trucs. In een prettig en vertrouwd gezelschap.” – J.Z.

“Lieve mensen. Capabele mensen. Inspirerende mensen. Nogmaals bedankt. Robberto: jij bedankt voor je prachtige programma: laag bij de grond, hoog in je hoofd.” – A.T.

“Ik ben moe, maar voldaan. Ik vind het heel erg knap van je Robberto, dat je vanuit vanuit jouw staan, opmerkingen van ons, inspiratie vanuit je zelf, heel simpel, maar gaandeweg, bijna lijkt het improviserend, met allerlei oefeningen komt en ons daardoor inspireert. Ik vond het ook leuk dat er mensen bij waren die geen parkinson hebben, omdat je ook via hun ogen kijkt. Ik heb het al eerder gezegd, in X is een parkinsoncafé, maar dat zijn een stelletje bejaarden. Terwijl het hier gewoon leuk is, de mensen zijn nieuwsgierig, ze willen iets. Daar kan ik me aan optrekken en aan meedoen. En ik kan mijn verhalen kwijt.” – HdR

“Ik vond het heel inspirerend en ben heel blij dat ik erbij mocht zijn. Ik merkte aan mijzelf dat de oefeningen heel prettig voelden, dus ik ben ook heel ontspannen en ik ga ook heel relaxt en blij weg. Ik vond het ook heel erg fijn om met jullie allemaal kennis te maken en waar te nemen hoe jullie met je ziekte omgaan. Dat vond ik ook heel fijn om te zien: hoe apart iedereen is, en hoe iedereen zijn eigen weg gaat. Heel inspirerend en fijn dat ik dat mocht zien. Dank je wel!” – B.M. (muziektherapeute)

“Ik was gisteren bij een dag met mensen die ik al heel lang ken. Die vonden het allemaal verschrikkelijk voor me. Dan kom je in iets terecht, waardoor je een soort noodlotsgedachte krijgt. Hier hebben we allemaal hetzelfde, en we hebben zo iets van: we laten ons niet kisten. Met z’n allen. Dat is fijn. En ik verheug me elke maand weer om hier te zijn. Wat ik wel fijn zou vinden: als de de volgende keer wat meer met ademhaling zouden gaan doen.” – J.D.

“Ik kan niks zeggen, want ik ben te geëmotioneerd. Ik ervaar het wel als heel erg fantastisch. Heel hartelijk dank, jullie allemaal. En jij Robberto ook heel hartelijk dank.” – D.S.

“Ik vond het weer een heel fijne dag.” – M.S.

“Wat mij opviel: dat de pauzes geen ‘opvulling’ waren. Iedereen zat heel geanimeerd met elkaar te praten.” – R.B.

]]>Vraag meer informatie, of geef je op:

nieuwsbrief  ~  mob: 06-40901590  ~  e-mail


Disclaimer

© Copyright 2014-2019 Robberto Bos Chi Kung, Doorwerth

MENU