Parkinson Qigong: mindfulness in beweging ~ fitness, energie en aandachtstraining voor mensen met parkinson


MENU


Deze herfst: bijzondere parkinson seminar met John Pepper

Door Robberto Bos

Op de wereld lopen enkele mensen rond, die zeggen dat ze de ziekte van parkinson onder controle hebben. Dat ze – zelfs na jaren parkinson – goed functioneren, terwijl ze helemaal of bijna geen medicijnen (meer) gebruiken.

Eén van hen komt in de herfst van 2015 naar Amsterdam: John Pepper. Een vitale 80-jarige uit Kaapstad. Begin jaren ’60 begonnen zijn symptomen, en in 1992 kreeg hij officieel de diagnose: ziekte van parkinson.

John Pepper van Reverse Parkinson's Disease

Hij schrijft: “Ik heb nog steeds de meeste symptomen, maar ze zijn grotendeels onder controle, en ze zijn veel minder erg dan in 1992.”

Terwijl hij geen enkele vorm van levodopa-medicijnen gebruikt…

Zijn “recept”? Op de eerste plaats: Bewegen. Bewust bewegen. Aandachtig, gefocust, gecontroleerd bewegen. Met een positieve instelling.

John Pepper stelt zelfs dat hij vrijwel iedereen met parkinson in heel korte tijd beter kan leren lopen…

Tijdens zijn seminar in Amsterdam bespreekt en demonstreert hij het allemaal. René Kuiper (omgaanmetparkinson.nl) en Robberto Bos (parkinson.chi-kung-training.nl) werken aan de organisatie ervan.

Meer informatie

Wil je niets missen? Wil je gebruik maken van zijn kennis en ervaring? Wil je op de hoogte blijven van de precieze data, locatie en inhoud van deze seminar, mogelijkheden van personal coaching? Zie de verdere info over John Pepper’s Reverse Parkinson’s Disease seminar, en abonneer je op de nieuwsbrief.Vraag meer informatie, of geef je op:

nieuwsbrief  ~  mob: 06-40901590  ~  e-mail


Disclaimer

© Copyright 2014-2019 Robberto Bos Chi Kung, Doorwerth

MENU