Parkinson Qigong: mindfulness in beweging ~ fitness, energie en aandachtstraining voor mensen met parkinson


MENU


Herfst 2015: unieke parkinson-seminar met John Pepper

Op de wereld lopen enkele mensen rond, die zeggen dat ze de ziekte van parkinson onder controle hebben. Dat ze – zelfs na járen parkinson – goed functioneren, terwijl ze helemaal of bijna geen medicijnen (meer) gebruiken.

Eén van hen komt deze herfst naar Amsterdam: John Pepper. Een vitale 80-jarige uit Kaapstad. Begin jaren ’60 begonnen zijn symptomen, en in 1992 kreeg hij officieel de diagnose: ziekte van parkinson.

Hij schrijft: “Ik heb nog steeds de meeste symptomen, maar ze zijn grotendeels onder controle, en ze zijn veel minder erg dan ze waren in 1992.” En dat terwijl hij geen enkele vorm van levodopa-medicijnen gebruikt…

Zijn “recept”? Op de eerste plaats: Bewegen. Bewust bewegen, aandachtig, gefocust, gecontroleerd, met een positieve instelling. John Pepper stelt dat hij vrijwel iedereen met parkinson in heel korte tijd beter kan leren lopen.

Binnenkort komt hij er uitgebreid over vertellen. Op een seminar in Amsterdam. René Kuiper (omgaanmetparkinson.nl) en Robberto Bos (parkinson.chi-kung-training.nl) zijn druk bezig met de organisatie ervan.

Wil je niets missen? Wil je gebruik maken van zijn kennis en ervaring? Wil je op de hoogte blijven van de precieze data, locatie en inhoud van deze seminar? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Vraag meer informatie, of geef je op:

nieuwsbrief  ~  mob: 06-40901590  ~  e-mail


Disclaimer

© Copyright 2014-2019 Robberto Bos Chi Kung, Doorwerth

MENU